tirsdag den 29. november 2011

Perleplader med ejet billede

Forresten så vil jeg da lige dele denne side med jer, da jeg synes det er ret sjovt. Her kan man lave perleplader med sine egne billeder. Det kræver lidt tålmodighed at få billedet i den rigtige størrelse og klikke rundt på siden, så det bliver nemmest for en. Men man kan f.eks. også vælge at få tal på farvene, så det er nemmere at vide hvilken der skal hvor, det kan måske være nyttigt til børn? Cartoon figurer er de nemmeste at få pæne, altså dyr og lignende. Men igen, med lidt tålmodighed kan man godt få et pænt resultat.

Jeg giver lige en lille guide til hvordan man får et ordentligt resultat (det er faktisk meget nemt, selvom forklaringen måske kan virke lidt lang):


Først skal billedet gøres meget mindre, da det helt sikkert fylder for meget. Der kan det være godt at man har et fotoprogram som f.eks. kan være photofiltre, hvilket jeg bruger, der kan hentes gratis på nettet. Jeg bruger det selv, så jeg ved det virker og er sikkert.

For at gøre billedet mindre, indsætter man det i photofiltre og derefter højerklikker man på billedet. Der kommer en kolonne op, og der klikker man på image size (billede størrelse). Som ses på billedet her under.



 Image size er den der er markeret med blå.

Når man har trykket på image size, kommer man frem til denne side på billedet op over^. Det er her man ændre på størrelsen. Det gør man ved at rette tallene. Jeg retter altid det øverste tal (der hvor der står width- altså bredden)til 50, det kan i også gøre hvis i er i tvivl, det ser ud til at virke hver gang. Det nederste tal(height, højde) retter sig automatisk, når du retter det øverste til 50. Billede ser nu meget lille ud, men frygt ikke! Det er meningen.

Når du har klikket OK, så gemmer du bare dit billede på din computer og indsætter det i dette program.

Hvis billedet bliver mærkeligt inde på siden kan det enten være fordi billedet er for stort. Så vil der være alt for mange tern, så skal du lave billedet mindre. Men hvis det bare ser mærkeligt ud, så prøv at gå ned i "choose palette" og prøv nogen af de forskellige.

Her er det billede jeg har brugt i eksemplet.

Hvis det er for besværligt, må man jo prøve at gøre det mindre i paint.

Et godt råd er, lad være med at vælge et for detaljeret billede, det bliver ikke godt!

Nogen eksempler:



Jeg kunne nok godt have lavet dem lidt mindre, så der blev mindre tern. Men gider ikke lige rode så meget med det lige nu. Det kan nemt gøres, når jeg skal lave dem. Det var sådanset bare lige for at vise det.

(Billederne er fundet på google)

5 kommentarer:

  1. Okay, det lyder ubegribeligt fedt. Men når du siger "dette program", hvad er det så lige for et program du hentyder til?

    SvarSlet
  2. Hold musen over "dette" og så er der et link. Jeg skal nok lige gøre mine link lidt tydligere.

    SvarSlet
  3. hvilken størrelse perleplade bruger du til det?

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan selv justere størrelsen så det passer til en hver perleplade. Det gør du ved at gøre billedet større eller mindre og så kan du tælle ternene om det passer :-)

      Slet
  4. Der står det ukendt udgiver men det er okay ikke??

    SvarSlet