torsdag den 19. januar 2012

DIY loftlampe

Jeg fandt denne DIY på den skønne side pinterest. Og selvfølgelig blev jeg nødt til at lave en til mit eget værelse. Jeg elsker det mønster den giver på væggen og det hyggelig lys. Jeg elsker blonderne. Det er faktisk ikke ret svært at lave denne lampe.

Det skal man gøre:Man skal bare bruge noget blondestof. Det kan f.eks. være de der man putter under vaser, lys eller lign (jeg ved ikke hvad man kalder dem). Så skal man bruge tapetklister, en ballon (gerne en party-ballon, afhængig af hvor stor man vil have dem. Party-ballonen er de kæmpe store balloner). Og så har jeg til sidst sprayet noget lak på. Så skal der selvfølgelig en ledning, med en pære inden i.

Først puster man ballonen op (jeg ville gerne have en lille lampe, så derfor brugte jeg en almindelig ballon og pustede den så meget op jeg kunne).  Smør vaseline på ballonen, for en sikkerhedsskyld, så ballonen ikke sidder fast til stoffet. Så tager man stoffet og (i mit tilfælde var det ét stort stykke stof, derfor klippede jeg det ud i runde stykker) klister fast uden på ballonen. Enderne skal selvfølgelig klistres indover hianden, så det holder. Derefter skal man lade ballonen hænge i en snor og tørre ca. 24 timer, men for en sikkerheds skyld lod jeg den hænge i et par dage. Når den er tør, kan man spraye lak på, det gør at den bliver mere fast og der ikke sætter sig støv i stoffet. Så skal man springe ballonen indeni og hive den ud. Der vil selvfølgelig være et hul i toppen. hvor ballonen var. Der skal ledningen og pæren ind. Det kan gøres ved at klippe hullet større. Når man har fået ledningen på plads, skal hullet sys sammen igen. Jeg tog et låg fra et pilleglas (bøtte, dåse- hvad kalder man det? Dem af plastik), klipper et hul midt i låget, ved at klippe fra en side og ind, så sætter man den på ledningen, så pæren ikke kan komme ud igen. Og så syr man til, så det sidder der.

Sådan blev resultatet og jeg synes det er skønt:






2 kommentarer:

  1. Dén lampe er også på min Pinterest, men har læst om mange der skrev det blev noget juks, så dejligt at se at du bare har klaret det - det må jeg gøre efter, når vi flytter om halvande måned!

    Og det hedder en doily:-)
    Kig hos mig evt, jeg har lavet en doily guirlande til mit kommende bryllup....

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja synes faktisk ikke det var så svært igen :)

      Og det er da det det hedder! :D

      Slet